sep 292011
 

Voorkom nieuwe troep. Werk anders!
Artikel

Nú een actie nemen om in de toekomst een situatie te voorkomen, zorgt ervoor dat je steeds meer tijd krijgt en alleen nog maar belangrijke mails, brieven en vragen ontvangt. Want als je niet een tweede keer een verkeerde mail wilt krijgen of thuis nog een keer die saaie klus wilt doen, denk dan goed na. Neem de tijd en bekijk wat je kunt doen om de oorzaak of bron van wat naar je toekomt weg te nemen.

Als je anders wilt werken, met meer overzicht en betere resultaten voor jou en de mensen waar je mee samenwerkt, ga dan altijd terug naar de bron. Dus als je een mail van iemand beantwoordt (inhoudelijk), geef dan ook meteen aan hoe je de volgende keer benaderd wilt worden. Even langs gaan om hetmondeling toe te lichten, werkt nog beter. De ander kan dan meteen reageren zodat de bedoeling voor beiden duidelijk is. Door uit te spreken wat je wilt, geef je de ander de mogelijkheid jouw ideale manier van werken te ondersteunen. Je geeft de ander de mogelijkheid om een betere samenwerking en een beter resultaat te creëren.

Vaak is het zo dat we door de drukte en de hoeveelheid mail die op ons afkomt, snel antwoord geven zodat alle mailtjes en vragen afgehandeld zijn. Dat geeft een lekker gevoel en versterkt het idee dat je gewerkt hebt. Toch ben je danniet goed bezig want je doet niets aan het wegnemen van de oorzaak van al die mailtjes en memoblaadjes die naar jou toekomen.

Kies ervoor om de tijd te nemen en terug te gaan naar de bron. Je hoeft daarvoor niet altijd naar de afzender te lopen; je kunt het ook in jouw reactie, in de mail of antwoord, aangeven. Het belangrijkste is dat de ander weet wat voor een effect het mailtje of de memo op jou heeft. Je maakt hem of haar ook duidelijk wat hij of zij anders kan doen om jouw resultaat en daarmee ook zijn of haar resultaat sneller te bereiken. Dat werkt vooral als je samenwerkt aan een gemeenschappelijk doel.
Als je dit doet dan zul je merken dat de hoeveelheid papier of mails afneemten dat je steeds vaker alleen nog berichten en vragen krijgt die ook echt voor jou zijn. Doen: haal de bron weg, niet de vlieg

De kwaliteit van de inhoud, het moment dat je ze krijgt en de duidelijkheid over wat de ander van jou verwacht zal sterk toenemen.Het resultaat hiervan is dat je duidelijk aangeeft wat je nodig hebt om op een effectieve en plezierige manier samen te werken. Je kiest dan niet meer voor harder of meer werken, maar anders werken. Nieuwe troep voorkomen? Werk anders!

Teveel mails? Ontvang alleen nog de echt belangrijke -> Maak een afspraak voor coaching on the job

Johan Burghouts, werkXpres

 

werkXpres → bewust & doelgericht werken met meer tijd & resultaat en minder stress
Marterstraat 68 – 6531 KC Nijmegen – slim@werkxpres.nl
Johan Burghouts 0647074484

Sorry, the comment form is closed at this time.