jul 082011
 

Empty head:  meer focus, minder denken!
Artikel

Een vol hoofd, een rommelig bureau en een volle inbox leiden je continue af. Een vol hoofd is een hoofd gevuld met hinderlijke gedachten. Dat zijn gedachten waar je last van hebt want ze komen ineens op terwijl je iets anders aan het doen bent. Het gevoel dat je deze gedachte niet mag vergeten, veroorzaakt stress.

Meestal raakt je hoofd vol met dit soort gedachten omdat je geen systeem buiten je hoofd hebt dat je vertrouwt. Als je bijvoorbeeld tijdens je werk mondelinge toezeggingen doet en deze probeert te onthouden, zul je merken dat het erg veel moeite kost om het allemaal te herinneren én te doen. Doordat je alles probeert

te onthouden, zorg je ervoor dat je steeds minder open staat voor nieuwe situaties of er maar half met je gedachten bij bent. Een empty head is een hoofd zonder deze hinderlijke gedachten en heeft veel voordelen:

1. Ruimte & rust
Als er geen gedachten spelen in jouw hoofd, ervaar je rust en ruimte en je bent meer in contact met de plek en mensen waar je op dat moment bent. Je bent alert en hebt focus.

2. Vrijheid
Je bent bewust aanwezig in het hier en nu. Je denkt niet aan de zaken die je hierna allemaal nog moet of wilt doen. Je ervaart een gevoel van vrijheid en hebt daardoor meer energie.

3. Meer overzicht
De rust en ruimte die in jouw lege hoofd en om je heen zijn, geven overzicht. Je bent aanwezig, weet wat belangrijk voor jou is en ziet en ervaart wat er om jou heen gebeurt. Je versterkt de relatie en bent succesvoller in werk en relaties.

4. Beter contact
Jouw eigen gedachten zijn gestopt. Je bent je bewust van jezelf en de ander. Je bent gericht op de ander, luistert goed en de communicatie verloopt veel beter.

5. Hogere productiviteit
Je wordt niet afgeleid en bent gericht op datgene wat je doet, ziet, hoort, ruikt, ervaart. Je krijgt meer focus, een sterkere concentratie en een hogere productiviteit.

6. Creativiteit
Een empty head is een bron van creativiteit. Je ziet meer oplossingen en mogelijkheden waardoor het werk makkelijker en sneller gaat.

Een empty head biedt dus veel voordelen en deze zorgen ervoor dat je makkelijker en beter je werk of taak kunt doen.

Er zijn 3 belangrijke stappen om je hoofd leeg te maken van gedachten die stress veroorzaken.
Stap 1: Schrijf hinderlijke gedachten op
Stap 2: Maak je werkplek leeg
Stap 3: Kies jouw ontspanning

De clou van het verhaal is om je gedachte de baas te zijn in plaats van dat de gedachten jou de baas zijn. Dus opruimen die gedachten en weer tevoorschijn halen als jij dat wilt (bijvoorbeeld op het moment dat jij daarvoor in je agenda hebt gepland. In het volgende artikel lees je hoe de 3 stappen doet die jou een empty head geven met meer focus en overzicht.

Johan Burghouts, werkXpres

werkXpres -> Maak een afspraak voor coaching on the job

 

 

 

 

 

 

 

werkXpres → bewust & doelgericht werken met meer tijd & resultaat en minder stress
Marterstraat 68 – 6531 KC Nijmegen – slim@werkxpres.nl
Johan Burghouts  0647074484 


 

Sorry, the comment form is closed at this time.