mei 292011
 

Waarom succesvolle mensen ’s avonds vroeg met werken stoppen.

Succesvolle mensen stoppen ’s avonds vroeg met werken omdat ze erin slagen om tijdens de dag hun energie te kanaliseren in een paar kortere tijdsspannes. Ze nemen evenmin altijd de telefoon op, wanneer ze productief zijn en laten zich niet voortdurend afleiden door email. Dat blijkt uit een onderzoek van K. Anders Ericcson, waarover Psychological Review schrijft.

Ericcson en zijn team keken naar een groep muzikanten en probeerdern de uitmuntende musici te onderscheiden van de goede musici. Wat bleek? De sleutel tot excellentie blijft de focus. Violisten die weloverwogen oefenden – 4 uur per dag bijvoorbeeld – bereikten meer dan violisten die zich 7 uur lang uitsloofden. De beste violisten stelden duidelijke doelen voor hun oefestonden en verplichtten zich rustpauzes in te lassen.

De resultaten komen overeen met de theorie die Timothy Ferriss in zijn bestseller The 4-Hour Workweek verdedigt. Volgens hem geldt ook hier de 80/20-regel en wordt 80% van de resultaten bereikt tijdens 20% van de werktijd. Op de grafiek is te zien hoe de beste studenten tussen en 10 en 14 uur hun beste resultaten haalden, terwijl de gewone studenten gewoon de ganse dag lang blijven aanmodderen.

Bron: Express.be

Ook minder werken en meer resultaat? Maak een afspraak voor coaching on the job

 

 

werkXpres → bewust & doelgericht werken met meer tijd & resultaat en minder stress
Marterstraat 68 – 6531 KC Nijmegen – slim@werkxpres.nl
Johan Burghouts  0647074484 

 

 

 

 

 

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)